Ovn med glat emalje

Sådan ren gør du en ovn, der har glat emalje belægning 

Det skal du bruge til almindelig rengøring

Sådan gør du

  1. Fjern snavset så hurtigt som muligt med klud vredet op med vaskeblandingen
  2. Vask bageplade, ribber og bagerist i vaskeblandingen
  3. Tør efter med ren karklud vredet op i rent varmt vand
  4. Vask tætningslisten omkring døren i opvaskeblandingen – tør den godt med en hårdt opvredet karklud
  5. Tør overfladerne efter med en tør karklud

Ekstra rengøring af ovn med glat emalje

Det skal du bruge

Sådan gør du

  1. Smør brun sæbe på emaljefladerne i et godt lag med svampen
  2. Sæt en bradepande med lidt varmt vand ind i ovnen og vent 8 – 10 timer
  3. Skrub ovnen med en skuresvamp
  4. Vask ovnen med varmt vand
  5. Tør ovnen med en tør klud

Ovnglas

Det skal du bruge

Sådan gør du

  1. Tag ovnruden af, hvis den er meget snavset
  2. Læg ovnruden på et blødt underlag på køkkenbordet
  3. Læg en klud med almindeligt håndopvaskemiddel på glasset i 30 minutter, så snavset opløses
  4. Brug eventuelt glasskraberen forsigtigt til at skrabe skidtet af
  5. Tør glasset over med en fugtig klud
  6. På nogle ovndøre kan glassene skilles og vaskes hver for sig, hvis de er blevet snavsede

OBS

  • Vær opmærksom på at glassene bliver sat på plads i den rigtige rækkefølge og med den rigtige side indad mod ovnrummet
  • Glasruden ind til ovnen er skrøbelig og må hverken få slag eller ridser. Brug derfor ikke slibende rengøringsmidler
  • Brug kun opvaskemiddel til rengøring af glasruden, brun sæbe kan risikere at splintre glasset

Bagerist, ribber og bageplade

Ofte af rustfrit stål

Det skal du bruge

Sådan gør du

Du kan rengøre med 3 forskellige metoder

  1. Vask bagerist og ribber i opvaskemaskinen
  2. Læg bagerist/plade og ribber i blød i 5 l. vand, 1/2 dl. opvaskemiddel, 1/2 dl. salmiakspiritus i 8 – 10 timer
  3. Smør bagerist/plade og ribber ind i brun sæbe og salmiakspiritus – og pak dem ind i husholdningsfilm i 30 – 60 minutter eller kom dem i en stor sort sæk
    1. Brug en stålsvamp eller en skuresvamp til genstridigt og fastbrændt snavs
    2. Skyl bagerist og ribber i rent vand
    3. Tør dem af med en blød klud

Ventilator

Det skal du bruge

Sådan gør du

  1. Afbryd for strømmen inden ventilatoren tages ud
  2. Bagbeklædningen fjernes (læs brugsanvisningen)
  3. Ventilatoren tages ud (læs brugsanvisningen)
  4. Ventilatoren rengøres i opvaskemiddel
  5. Ventilatoren skylles med rent vand og tørres efterfølgende
  6. Når ventilatoren er tør, kan den monteres i ovnen
  7. Husk at tænde for strømmen

Tips

  • Brug handsker under hele processen, brun sæbe og salmiakspiritus er ret skrap for huden på hænderne