Sådan ren gør du en ovn, der har glat emalje belægning
Det skal du bruge til almindelig rengøring
- Balje med varmt vand og lidt opvaskemiddel
- Karklude
- Rengøringssvamp
Sådan gør du
- Fjern snavset så hurtigt som muligt med klud vredet op med vaskeblandingen
- Vask bageplade, ribber og bagerist i vaskeblandingen
- Tør efter med ren karklud vredet op i rent varmt vand
- Vask tætningslisten omkring døren i opvaskeblandingen – tør den godt med en hårdt opvredet karklud
- Tør overfladerne efter med en tør karklud
Ekstra rengøring af ovn med glat emalje
Det skal du bruge
Sådan gør du
- Smør brun sæbe på emaljefladerne i et godt lag med svampen
- Sæt en bradepande med lidt varmt vand ind i ovnen og vent 8 – 10 timer
- Skrub ovnen med en skuresvamp
- Vask ovnen med varmt vand
- Tør ovnen med en tør klud
Ovnglas
Det skal du bruge
- Opvaskemiddel
- Karklud / bomuldsklud
- Evt. glasskraber
Sådan gør du
- Tag ovnruden af, hvis den er meget snavset
- Læg ovnruden på et blødt underlag på køkkenbordet
- Læg en klud med almindeligt håndopvaskemiddel på glasset i 30 minutter, så snavset opløses
- Brug eventuelt glasskraberen forsigtigt til at skrabe skidtet af
- Tør glasset over med en fugtig klud
- På nogle ovndøre kan glassene skilles og vaskes hver for sig, hvis de er blevet snavsede
OBS
- Vær opmærksom på at glassene bliver sat på plads i den rigtige rækkefølge og med den rigtige side indad mod ovnrummet
- Glasruden ind til ovnen er skrøbelig og må hverken få slag eller ridser. Brug derfor ikke slibende rengøringsmidler
- Brug kun opvaskemiddel til rengøring af glasruden, brun sæbe kan risikere at splintre glasset
Bagerist, ribber og bageplade
Ofte af rustfrit stål
Det skal du bruge
- Opvaskemiddel
- Salmiakspiritus
- Stålsvamp eller skuresvamp
- Brun sæbe
- Husholdningsfilm
- Karklud / bomuldsklud
Sådan gør du
Du kan rengøre med 3 forskellige metoder
- Vask bagerist og ribber i opvaskemaskinen
- Læg bagerist/plade og ribber i blød i 5 l. vand, 1/2 dl. opvaskemiddel, 1/2 dl. salmiakspiritus i 8 – 10 timer
- Smør bagerist/plade og ribber ind i brun sæbe og salmiakspiritus – og pak dem ind i husholdningsfilm i 30 – 60 minutter eller kom dem i en stor sort sæk
- Brug en stålsvamp eller en skuresvamp til genstridigt og fastbrændt snavs
- Skyl bagerist og ribber i rent vand
- Tør dem af med en blød klud
Ventilator
Det skal du bruge
- Værktøj til at løsne skruen
- Opvaskemiddel
- Skuresvamp
- Karklud / bomuldsklud
Sådan gør du
- Afbryd for strømmen inden ventilatoren tages ud
- Bagbeklædningen fjernes (læs brugsanvisningen)
- Ventilatoren tages ud (læs brugsanvisningen)
- Ventilatoren rengøres i opvaskemiddel
- Ventilatoren skylles med rent vand og tørres efterfølgende
- Når ventilatoren er tør, kan den monteres i ovnen
- Husk at tænde for strømmen
Tips
- Brug handsker under hele processen, brun sæbe og salmiakspiritus er ret skrap for huden på hænderne