Karklud
Egenskaber
- Sugende
- Nem at rengøre
- Nem at anvende
- Kan vaskes mange gange
- Tørrer hurtigt, så bakterier har dårlige betingelser
- Bomuld tørrer langsomt
- Fiber tørrer hurtigt
Anvendelse
- Aftørring af køkkenborde, spiseborde og kogeplader
- Aftørring af kogegrej
- Skal skiftes når den er snavset, eller har været brugt til råt kød eller æg
Vedligeholdelse
- Skift karkluden hver dag og efter brug af snavsede områder og berøring af kød, æg etc.
- Skyl og vrid karkluden efter brug
- Bred karkluden ud, så den kan tørre
- Vask karkluden ved 60° ved almindelig brug
- Vask karkluden ved 95°, hvis den har været brugt til kødsaft
OBS: Mikrofiberklude bør ikke anvendes som karklud, fordi madrester ikke kan skylles ud af fibrene
Tips
Karklude kan købes i supermarkeder, isenkræmmer, farvehandler