Fedt

Sådan afsmelter du fedt

Det skal du bruge

  • Rent spæk
  • Spækbræt
  • Skarp kniv
  • Evt. kødhakker
  • Tykbundet gryde evt. smedejernsgryde
  • Grydeske

Sådan gør du

  1. Skær spækket i terninger og hak det fint eller kør det igennem kødhakker
  2. Kom det hakkede spæk i en gryde
  3. Smelt fedtet over svag varme
  4. Hæld fedtet fra efterhånden, som det smelter

OBS: Rest i gryden til sidst kan blive til fedtegrever, som bruges til finker eller kan spises varme med groft salt og rugbrød

Sådan får du krydderfedt

  • Varm ½ kg afsmeltet fedt med et ringskåret løg, 1 revet æble, 1 tsk. Timian og 1 tsk. Salt
  • Rør i blandingen et par minutter
  • Hæld krydderfedtet op i en varmfast skål